Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Helgkurs Ayurveda & Yoga efter doshor

mars 30 @ 10:00 - 13:00 UTC+2

Välkommen på en helgkurs där vi tar reda på vad ayurveda är, vilka doshor som finns och vi yogar några solhälsningar inriktat på varje dosha.

Ayurveda är en princip som bygger på att vårt naturliga tillstånd är en hälsosam balans mellan kropp och själ. En balans som kan störas av faktorer som stress, för lite motion, och dåliga matvanor. Att återskapa balansen kan yoga, meditation och ayurveda vara användbara verktyg som kan hjälpa dig att lyckas.

Yoga och ayurveda är två sidor av samma mynt. Medan ayurveda är inriktad på balansen mellan kropp och själ hjälper yogan kropp och själ att arbeta tillsammans och komma i kontakt med varandra. Av den anledningen är yogan oumbärlig om du vill gå in för en ayurvedisk livsstil. Dessutom förstärks yogans positiva effekter om den kombineras med meditation. Meditation lär dig att lyssna på din kropp och bli medveten om ditt sanna jag, vilket är mycket betydelsefullt inom yogan. Om du vill använda yoga för att uppnå balans mellan kropp och själ är det viktigt att veta vilken dosha du är.

Om du strävar efter att komma tillbaka till ditt naturliga tillstånd är det avgörande att ta reda på vilken dosha du har enligt de ayurvediska grundprinciperna. Alla människor har en unik kombination av mentala och kroppsliga egenskaper, eller doshor. Doshorna, som kallas Vata, Pitta och Kapha, är energier som finns i alla människor, men också i naturen. Hur denna energi är fördelad mellan kropp och själ varierar från person till person.
De flesta människor är en kombination av två doshor, vilket betyder att du troligtvis kommer att känna igen dig i två av doshorna. För varje dosha gäller olika rekommendationer när det handlar om kost, vila och träning. De är också nycklar till vilka asanas (yogapositioner) och meditationstekniker som är bäst för dig.

För: Alla kan delta
Lärare: Tahira och Jeanette
Kostnad: 350 kr för elev på Yogalife. 500 kr för övriga.
Anmälan: Via hemsidan senast 20 mars.
Betalning: Till Swish-nummer 123 45 480 95 där du anger ditt namn.

Minst antal deltagare per kurs är 8 st och vi förbehåller oss rätten att ställa in en kurs om det är för få deltagare – se hemsidan innan så du får rätt information.

Välkomna!

Detaljer

Datum:
mars 30
Tid:
10:00 - 13:00

Arrangör

Tahira Asker
Telefon:
073-785 78 86

Plats

Väster
Ånstagatan 7
Örebro,70232Sverige
+ Google Map
Webbplats:
https://yogalife.se