Om oss

 


Skärmavbild 2015-02-17 kl. 17.50.27lisa_small
Carinne profileAse profile
 

Hos oss på Yogalife, vill vi lära dig om yoga, så att du kan ta med dig yogan vidare i livet. Du köper inte enbart en kort kurs, utan en löpande praktik.

Jeanette Kroona (JK)

Jeanette har praktiserat yoga sedan 2005, och började med yogan som ett komplement till övrig träning såsom distanslöpning och simning. Idag har yogan utvecklats mer till en livsstil, där den rent fysiska styrkan och den mentala utvecklingen utgör en skön harmonisk tillfredsställelse och glädje. Hon har under dessa år studerat för Sassa Lee, och deltagit på yogaläger i Indien och Gotland.
2012 blev hon certifierad yogalärare i Ashtanga Vinyasa Yoga, efter en årsutbildning på 390 timmar vid Atmajyoti yoga studio i Stockholm, där hon studerade för Viveka Blom-Nygren, Sofia Norén, Elisabeth Welsh och Agneta Beckman.
2013 har hon även genomgått Viryayogalärarutbildning på Nordiska Yogainstitutet i Stockholm, 200 timmar.
2014 genomgick hon en påbyggnadsutbildning i Yoga och Ayurveda
Fördjupning i anatomi, biomekanik, retorik och personlig utveckling är ett stort fokus i utbildningen.
2015 genomgick hon en påbyggnadsutbildning i nivå 3 för Viryayoga.
Hon deltar kontinuerligt i workshops för att utveckla sin egen practice och undervisning bla hos Josephine Selander.
Hon undervisar i Ashtangayoga, Viryayoga, Hathayoga, ryggyoga Yinyoga & Restorativ yoga, meditation och mindfullnes.
Hon undervisar även yoga inom olika idrottsklubbar i Örebro.
Vid sidan om yogan arbetar hon som certifierad idrottsmassör och studerar även på Stockholm School of Osteopathic Medicin.
[jeanette_@_yogalife.se]

 

Jonas Halldén (JH)

Jonas började med yoga under 2007. De första åren praktiserade han Kundaliniyoga innan han övergick till Ashtangayoga under 2012 hos Sassa Lee.
Grunden och starten till yogan var ambitionen att finna inre lugn och harmoni samt en balans till den thaiboxning han praktiserade under samma period.
Likväl utgjorde och utgör yogan ett komplement till den övriga träningen och friluftsliv som han pysslar med, som t.ex. vandring, löpning, mountainbike, skidåkning osv.
Valet att övergå till Ashtangayogan gjorde han för att finna en mer fysisk form av yoga samt bättre möjligheter att utvecklas både som individ och som utövare.
Jonas gick under 2014 instruktörsutbildning inom Ashtangayogan på Yogalife och studerade första serien, anatomi, mantran och yogans filosofi.
Jonas undervisar i Ashtangayoga och håller bl.a. i introduktionskurser, herryoga och fortsättningskurser. Under 2015-2016 genomgick Jonas internationell certifiering som lärare i Ashtangayoga och The Rocket.
[jonas_@_yogalife.se]

 

Carinne Lancereau (CL)

Carinne började med ashtangayoga 2004, för att ge kroppen ett bättre stöd, då hon utövar klassisk balett på hög nivå.
Carinne utgick i från att yoga var för något för henne, då hon vill ha och klarar av utmaningar och svett. Hon blev överraskad av att hon blev så trött, samtidigt som hon blev stark i hela kroppen. Hon praktiserade först sin ashtangayoga, två gånger i veckan, hos Ann Marie Earey. Detta utökades till varje dag, de senaste åren, innan hon fick sist första barn. Hos A M Earey fick hon uppleva en yoga som blev lätt, när man kombinerar rätt mat och disciplin. Carinne trivs bäst när rörelser och andningen går i symbios. Ashtangayogan var då det bästa valet, för att få gå in i övningar och på det sättet få meditation.
När hon kom tillbaka efter sin mammaledighet, var målet att hitta igen smidigheten och att få ro. Carinne ser inte Ashtangayoga som en träningsform eller gymnastik, utan som en befrielse för henne; där kroppen utmanas och blir stark på ett jämt sätt. Hon utför sin yoga dagligen och då på morgnarna som är den bästa tiden att utöva Ashtangayoga, men också den tuffaste. Det krävs Yin och Yang – som allt annat i livet.
Under 2016 gick Carinne en lärareutbildning i Ashtangayoga och The Rocket och har startat sin egen studio. Carinne kan hoppa in som vikarie under ashtangapass.
[carinne_@_yogalife.se]

Lisa Jansson (LJ)

Lisa började sin yogaresa 2008, då hon kom i kontakt med Hathayoga under en vintersäsong i Åre och upptäckte det goda för både kropp och själ, som yoga medför. Efter en flytt till Stockholm började hon praktisera regelbundet på Yoga Shakti och hittade sin början till yogalärare inom Global Yoga och vinyasaflow för Sandra Pandevski i Stockholm hösten 2013. I december 2016 utbildade sig Lisa i första modulen inom Embodied Yin och under 2017 ytterligare 200h Embodied Flow teacher training, båda för Satu Toumela i Stockholm. Lisa håller Yinyoga och Hathaflow inspirerat av Embodied Flow på torsdagar under hösten.
Min yogapraktisering handlar mycket om känslan i kroppen och att ge uttryck för det som händer inom mig genom asanas, meditation och pranayama. Jag hittar min inre styrka och drivkraft för att samtidigt stilla mina tankar och följa kroppens olika system och flöden. Linjering och kroppens förutsättningar är grunden som tillsammans med mitt inre leder och visar vart jag är på väg“.
[lisa_@_yogalife.se]

 

Tahira Asker (TA)

Född och uppvuxen i Azerbajdzjan. Hon är utbildad lärare i naturvetenskapliga ämnen och har alltid haft stort intresse för biologi (särskilt växtlivet). Tahira är också uppvuxen i en miljö där äldre generationen har haft stor kunskap i användande av medicinska växter.
Idag arbetar hon som tandsköterska inom specialisttandvården. Tahira utövar yoga och har stort intresse för hälsa, homeopati och vegetarisk matlagning. Hon är utbildad till Ayurverdisk rådgivare på Skandinaviska Ayurverda akademin i Stockholm. Under våren 2017 kommer hon att hålla Ayurvedisk grundkurs och även matlagningstillfälle.
[tahira_@_yogalife.se]

 

Åse Christensen (ÅC)

Åse har hållit på med yoga regelbundet sedan 2005. Först på Sassa Lees studio i Örebro, där hon introducerades i Ashtangayogans värld, av läraren Anna Bengtsson. Åse började sedan, efter några år, även att praktisera hathayoga. Anledningen till att hon fortsatt med yoga under åren, är att hon känner hur välgörande yogan är både för kropp och själ.

2016-2017 gick Åse yogalärarutbildning på Atmajyoti yogastudio i Stockholm. Det var en fantastiskt bra utbildning och det gläder Åse mycket att få sprida yogan vidare till andra. På Atmajyoti hade hon förmånen att ha både Sofia Elmström och Elizabeth Welsh som huvudlärare.

På Yogalife undervisar hon i Ashtanga, hatha och Yin. Åse tycker att det är lika viktigt med alla delarna av yogan, alltså förutom den fysiska träningen, även den mentala delen och inte minst hur vi lever våra liv utanför mattan. Yogan är dessutom ett perfekt komplement till annan typ av träning.
[ase_@_yogalife.se]

Fredrika Nordling (FN)

Fredrika mötte yogan under sin gymnasietid (2007/2008) och upplevde den som ett utmärkt komplement till hennes hockeyträning. Genom yogan gick det att byta ut ett vanligt gympass mot ett med fokus på rörlighet, stabilisering, muskelkontakt och kroppskännedom med bonusen att få vila en stund på slutet.

Efter något år blev hathayogan en självklar del i må-bra-rutinerna och för att komma vidare i den fysiska praktiken började Fredrika gå på workshops, yogafestivaler och events runt om i Sverige för flera svenska och internationella lärare. Vad som hände, var dock att de mentala och mer andliga delarna av yogan blev mer och mer synliga och de senaste åren har den fysiska praktiken och dess avancemang blivit ett verktyg mer än ett mål. Yogan är nu mer en livsstil än något rent kroppsligt och de egna studierna ständigt närvarande.

2015 gick Fredrika en grundläggande instruktörsutbildning för att börja leda lättillgänglig yoga på Friskis & Svettis, vilket var en första inblick i hur härligt det är att få dela yogan med andra och sprida så väl gammal visdom som egna funderingar och upptäckter. 2016 gick hon Globalyogas lärarutbildning inom hatha och byggde sedan på den med Globalyoga yin under 2016-2017. 2017-2018 studerar hon mindfulness och undervisar nu fysiskt lättillgänglig hathayoga, yinyoga och mindfulness.

Cornelia

Under hösten 2018 kommer Fredrika att dyka upp på några pass. Mer information kommer.

Kerstin (K)

Kerstin verkar som navet för kommunikation in och ut från Yogalife. Detta sker för avlastning. Kerstin är kontaktyta och den som fördelar uppgifter och annat, när vi andra inte hinner eller finns på plats.

[kerstin_@_yogalife.se]

 

(för att hindra spamrobotar, har postadresser skrivits ut med understreck innan och efter @. Vill du skriva av och inte klicka på länken, tar du bort dessa).